Jumaat, Julai 22, 2011

nak masuk dua bulan . . .

Hyeee,

Malam ni tergerak pulak tangan aku nak post samtink..

Ehh. Dah nak masuk dua bulan aku aku kat KMK nih. Macam tak caya la pulak. Hoho. Dalam dua bulan ni, aku nampak banyak sangat perbezaan antara bebudak sesi 2010/2011 denga bebudak sesi 2011/2012..

Ermm.. Sesi lepas, ramai budak luar negerrri. Tapi, sesi skang ni, 2011/2012, ramai budak kedah. Budak Changloon pon ramai kat kolej aku ni.. Its ok la kan. Pikir positive lagi la kan. Maybe, sebab nak menyenangkan pelajar.. Perbezaan yang sangat ketara bila datangnya hujung minggu, hari Khamis. Ramai budak KMK balik kampong. Dekat seribu jugak la minggu minggu lepas. Aku pon tak terkecuali lah. Aku pon nak balik rumah jugak. Tak dapat aku bayangkan, musti sunyi giler kan KMK. Hah, tak kesah lah. Yang aku nak cecita nyeeer, ramai giler parents yang datang jemput anak anak depa. Fuhh. Nak habaq bagii, tahun lepas, takda nya macam nii. Student ramai yang balik naek bas jaa. Walaupun aku baru 2 minggu kat situ, means, bebudak pst baru sebulan la kat KMK.

Hari Jumaat n sabtu tak payah cita laa. Memang ramai parents yang datang jenguk anak depa. Haha. Jeles aku weyy. Hari sabtu, fuhh. Memang ramai siott. Parents siap mai duduk kat bawah blok lagi. Boleh duduk sembang sembang. Lepak kat kafe, masjid. Sesi lepas, aku tak penah nampak pon parents duduk lelama kat KMK. Aku sorang ja kot. Yang lepak ngan parents kat masjid. :))..
Bebudak sesi nih, memang berani lahh. Caya lah. Berani pakai skinny jeans, pakai seluar yang bukan seluar sukan, macham macham lagi laa. Baru sebulan lebih kat sini,, dah berani langgar peraturan woo. Lagi, ramai jugak bebudak baru, eh, takla ramai sangat. Dah bole gewe kat sini. Haha. Tak mau cakap apa..

Aku just nak gtau, aku agak tension ngan junior junior dan senior senior yang emphhh, tak best. Gila sioott, aku jumpa junior yang sombong gilerous. Tak mau la cita lelebih, nanti sem 2 dapat sekelas ngan dia pulak. Haha. Satu lagi, senior. Ada jugak budak xpdt yang sombong. Belagak pulak la, senior sangat latttttew. Please laa jangan over. Nampak muka tak kenal ja, hang ingat junior hang. Nak suruh aku bagi laluan kat hang. Agak la weh, tau la hang senior pon. Aku pon senior gak. Tak dak pulak suruh junior bagi laluan nak bubuh lauk tuu. Muahaha. Time tu, aku rasa macam nak lempang pon ada. Dah la letih, lapar lak tuu..

Conclusionnya, bebudak sem ni, manja manja laaa. Aku? tak kesah. Mak aku sendiri cakap, aku memang tak manja. Even aku dikatakan anak before last. 6/7.. Ngee. Caya la beb. Maybe, ramai budak kedah, so aku nampak macam manja. Dimata aku saja ek. Lain otak lain pikiran. Haha. Hormat orang, orang akan hormat kita balek. Tak kesah la senior ka junior. Haishh. Menci aku tengok senior yang anggap aku junior depa.. Tau la tak kenai pon. Sabaq, sabaq.. Akan ku panggil kau kakakkaka. Hahaha.

Rilek la weyy. -_-…

2 ulasan:

faten suhaida berkata...

betoi weh! gedik2 sguh budak taun ni..bek hang! hahaha geram aku..

a i m z berkata...

huahuahua.
ngat ka aku ja dok qsa depa ni manja..
haha

typo ur name