Rabu, Disember 02, 2015

Bye..


Assalamualaikum.


Sebenaqnya lama sungguh tak update blog dengan ayat ayat yang penoh. La ni aku dok update pon sesaja ja. Bubuh title pendek. Pastu postnya secoet.

Haha.

Actually, disebabkan dua tiga hari ni dok bengong semacam ja. Banyak benda aku buat tak menjadi. Parking keta dua tiga kali senget. Fikiran tah kemana. Lupa sana sini. Ya rabbi.

Ya Rabbi..

Malam ni terasa rindu. Rindu tanah haram. Rindu madinah. Walau dah setaun lebih berlalu pi sana.. Rindu.

Pagi Raya AidilFitri di Madinah.

Malam tu sampai Mekah.

Jabal Rahmah. Tempat Nabi Adam & Hawa bertemu kembali di bumi.

Last day kat tanah haram. Sayu pagi. 


Ya Allah.. Moga tak da apa apa yang buruk berlaku.






Isnin, November 30, 2015

Outside



End up tired of waiting.




















And then they died in the middle of the journey.







-- The End of Short Story --


Rabu, Oktober 07, 2015

Born


I am getting too excited.

She was born at 8 October 2015, 10:47am. Her parents named her Anis Zahra. Cute little baby.

Officially Acik now..

Alhamdulillah. May Allah ease everything. May Allah give long last happiness to my parents, sisters and brothers.

Jumaat, Oktober 02, 2015

Biasa

"Keutamaan seorang perempuan adalah bersolat di rumah. Ketika dia bersolat di masjid, dia bukan perempuan biasa." - Cinta Paling Agung


Filem yang aku sangka banyak babak romantik.

Ahad, September 20, 2015

That feeling


That feeling...

Bila parents kita menangis kerana sedih, sakit, perit..

Thats broke our heart..

Itu. Buat aku nak buat apa saja asaikan depa happy.

��

Aku tak mau mak abah sedih lagi..

Rabu, Ogos 19, 2015

Ahad, Ogos 16, 2015

Manja


Kita semua pernah rasa

Kita tak diajar manja

Minta apa

Semua dapat

Kita tak diajar memaksa

Supaya kehendak dipenuhi

Kita tak diajar meminta

Pada manusia

Kita diajar untuk hidup

Di dunia nyata

Kerana

Bukan selamanya

Kita anak manja

Tapi

Kita selamanya hamba



Kalau paham..

Jumaat, Jun 05, 2015

Childhood

Assalamualaikum.

Tetiba ja gua rasa rindu zaman kanak kanak.

Petang petang pi mencangkui rumput dengan family kat satu satunya jalan masuk ke kampung kami. Huahaha.

Petang petang.. meratakan jalan. Angkut tanah merah. Angkut batu. Biasanya gua lah yg paling banyak angkut. Tulang besi urat dawai.

Petang petang. Angkut pokok yg kena tebang. Siram pokok. Kacau ayam itik.

Bila sepupu sepapat balik kampung. Yeahh. Pi main kat bendang. Lawan race gerek. Main tuju tin. Main masak masak. Buat kek pasiaq.

Hahahaha.

Rindu nya..

Sabtu, Mei 16, 2015

TERSASUL

Oleh kerana sudah tersasul.



May Allah erase the unnecessary feeling towards unnecessary person.

Sabtu, Februari 14, 2015

Isnin, Januari 05, 2015

Zaman dahulu

Assalamualaikum.

Oh esok exam web engin & techno

Tapi malam ni.

Rindunya zaman matrik.

Esok exam.

Boleh pulak buat ingat memory.

Zaman matrik.

Rindunya..

Haha. Sumpah rindu.

Khamis, Januari 01, 2015

2015

Cerita taun lepas.
Biarkan berlalu dek angin yang pilu.

Cerita taun ni.
Cerita nak cari jodoh.
Cerita nak 4flat.
Cerita nak intern.

Hmm.

Malam ni. Bagai tiada perasaan untuk cerita itu. Mana hati. Mana akal. Mana hilang rasa kemarin kemarin.

Pikir maut yang makin mendekat? Sedang amalan tak segah mana.

2014, bawa pergi segala yang perit jangan menjengah kembali hidup kami. Bawak pi ayaq mata yang pernah tertumpah dulu kala. Bawa pergi cinta yang dulu pernah ada. Bawa pergi sakit hati yang masih terasa. Bawa pergi segala kemalasan yang melanda.

2015, bawa kembali diri aku yang dulu. Moga bahagia dirasa oleh keluargaku. Harapan tinggi, untukmu mak abah n my siblings.

typo ur name