Sabtu, Jun 30, 2012

Bila nak masuk gol





Assalamualaikum..


stalk and found this


Aku tak suka orang anggap aku 'baik'. Baik sangat depa anggap. Mungkin, aku baik? HAHA. No one knows the truth of me. HA. Ayat check sendiri betoi ka dak..

Move on! Cekalkan hati dan semangat. Perjuangan ini, perlu pengorbanan agar mimpi jadi nyata.


Kejar redhaNya! kejar syurgaNya!


Our 'goal' is Jannah! InsyaAllah..


Khamis, Jun 28, 2012

Mak Abah



Assalamualaikum..

Aku merupakan anak kepada....


Cantik kan? Hehe..

Tu gambaq depan rumah aku. Abang aku buat. HAHA. Asalnya nak buat nama anak anak sekali. Tapi bahan tak cukup. Tali tu nak guna untuk ikat hidung lembu. Kuikuikui.. :) JK.. 

Aku bersyukur sangat.. Aku dilahirkan dalam keluarga yang macam keluarga aku. Hee.


Aku.. ada 7 orang adik beradik. Ramai kan? Tau tak, ramai ramai ni banyak persaingan. HEHE. Persaingan antara adik beradik, biasa la kan.. Tapi, aku rasa oke ja. Aku paham, mana mungkin nak bahagikan kasih sayang tu sama rata. Even mak aku cakap, "mak sayang ampa sama ja, takda beza.."  :)

Aku salute mak abah.. Mak abah didik kami sempurna. Heh. Kalo buat hal pon, tu dah dari diri sendiri la.. Bukan salah didikan mak abah. Yang paling aku suka nak bagitau. Mak abah tak penah ajar kami makan KFC, Mc'D, PizzaHut, serta yang seantero dengannya lah. HAHA. Anak anak aku nanti pon, aku takmau ajaq la makan benda merapu tuu. 


Abah dan Mak..

Hidup kami sederhana ja. Tak mewah. Cukup cukup makan orang kata. Aku dan adik beradik aku tak memilih sangat bab bab makan nih. Makan ja semua, tolak kayu ngan batu. So, tak heran la badan sehat. HAHA.

Mak abah, adik beradik, keluarga.. Kita tak bole nak pilih. Tak macam kawan, bole pilih pilih. So.. Jangan heran la kalau aku sayang femli aku moreeee than frenz.
Kesimpulannya, family comes first than friends.. Pandai pandai la utamakan yang lebih utama. I luv mak abah! I luv my femli!  ::moga aku jadi anak yang solehah::

Wassalaam.

Kehidupan di matrik?



Assalamualaikum..

Malam ni aku mendapat ilham untuk typo pengalaman kat matrik. Hee. Gatai tangan. Pengalaman aku..


Masa bergelar budak PDT (Program Dua Tahun)

Bagi aku. Biasa biasa ja. Dapat cikgu yang agak oke. Masa Semester 1, rajin la buat tutorial. Sebab cikgu suruh hantar kann. Buat la.. Hehe. Masuk Semester 2, dah mula malas buat tutorial. Tapii, MATEMATIK memang kena buat! FUHH. Aku tak dapat lupakan cikgu tu. :) And then. Assignment.. Oke oke saja. Paling rajin, buat sendiri. Rajin, copy member. Malas, tak buat langsung. 

PDT memang rileks banyak. Asal ada gap ja, lepak kat laman santai, serambi. Giler best la. Sem 1, Sem 2 dengan member kelas yang sama, cikgu pon yang sama. So, agak rapat laa. Lagi satu, masa kuliah. Geng kelas aku C1P4 mesti copp tempat belakang punya. HAHA. Cikgu penah marah kot. Kelas yang paling dirisaukan olehnya. Hihi. 

PDT yang best, English kot. Banyak projek. Hihi. Dari sem 1 sampai sem 2. Ada jaa. Drama, mini bulletin, story adaptation (buat novel!), story telling, promotion, banyak sangat! Sampai lupa. HAHA. Overall, setelah melepasi semua tu, aku rasa syioq aku ada pengalaman sebegitu. Masa tengah buat tuu, habis demm la tak suka.. HAHA

Kesimpulannya, PDT is the best! Rilek memanjang. Hepi go laki. Tak risau apa apa. Even ada PST yang... kutuk. Kan? Ada la sorang dua kot. Tak semua. Ada aku kesah? Tak tak..


Masa bergelar budak PST (Program Satu Tahun)

Bermulalah perjalanan sebenar sebagai pelajar matrikulasi. Aku merasa sakitnya jadual yang pax! Fuhh. Terbaik punya laa. 

Sem 1. Oke la jugak. Cikgu aku suma oke. Buat tutorial dalam kelas. HAHA. Aku suka! Balik bilik, rileks ja. Tapi, aku buat la Matematik punya tutorial. Sebab cikgu garang, selalu aku kena mengadap whiteboard, kira kat situ. Dah la aku lemah matematik. Padan la dengan aku. Dan oleh itulah aku berjaya dapat rezap yang oke untuk math. =)  Yang lain, okey. Cikgu sains komp, rileks. Fizik, garang tapi bagi kek kat kami, nice. Hihi. Kimia, sempoi!

Sem 2. Aku kena buat semua tutorial. Kimia, straight Lepas UPS, nama aku mesti naik. Mengadap whiteboard, tanpa apa apa rujukan kena selesaikan apa yang patut. Untonglaa aku buat tutorial. Ingat yang aku buat tutorial ja. Siriesli, ni la cikgu yang paling aku sayang. Sebab dia ingat aku, dan aku jadi rajin buat tutorial dan for the first time aku dapat B, bukan A la~ Fizik, kena buat tutorial jugak. Sains Komp, ikot hati la nak buat ka tak. Matematik, aku jarang buat. Selalu aku bawak tutorial member ja. Math aku sem 2 memang down laa.

Overall. PST is boring but. Okey. PST memang real la ketakutan. Lepas exam ja, mesti pikiaq bukan bukan. Apply habes apa yang boleh apply. Takot kena kick la katakan..



Apapon. Belajaq kat matrik ni oke ja. (oke laa, rezap pon tak seberapa) Aku bukan apa, ramai budak yang tensyen dok matrik. Contohnya adik aku. Pukul 3 pagi tak tido lagi, kalut siapkan tutorial. Tiap hari dia tensyen. Yang bukan adik aku pon, ada jugak yang menangis. Tak tahan! Laju! Macam macam laa. Tapi, kalo yang rapat dengan senior.. Aku sure tak da masalah. Ikut perangai senior. HAHA. 

Kalau aku, memang tak laa. Aku kopi jer member punya tutorial. Pandai pandai la nak hidup. Dan apa yang aku tengok, bebudak X-PDT lebih pandai mengurus masa, mengurus perasaan. Dah berpengalaman la katakan. Study sungguh sungguh pon time study week. Member aku, tutorial dia, kopi adik bilik dia jer. Semua pulak tuu. Mana ada yang buat sendiri. Tapi result, gempak beb! 3.7 lebih. Result SPM hancuss macam aku ja. 

Aku compare budak PST ngan X-PDT bukan apa.. Cuma betolla, yang berpengalaman lebih berpengalaman. Yang otai, diotaikan. HAHA. Yang buat masalah pon yang berpengalaman. Yang terok, semua yang berpengalaman. Ex-PDT, dilabel macam macam, dipandang serong.. Padan laa kan. Yang ponteng, mostly budak TUA.. Nak buat apa lagi kan. Terima ja la. Sapa suruh buat masalah. HAHA. ~rileks~

Fuhh. Dah habis luahan perasaan pasai matrik. Buat adik adik, rilek laa. Cool sikit, even tutorial tak siap, kena marah. "Saya heran la dengan kamu. Kamu lepas matrik ni nak kawin ka?" (Aku kena ayat nihh. HAHA) Aku pon kena hapa. Rilek jer. Buat muka suci~ HAHA.


Owkehh. Sekian saja dari aku.

Wassalaam.



My Soul



Assalamualaikum..

Ya ahli dunya..

Aku disini sebok memikirkan hal hal keduniaan. Masa depan aku. 




Kepada yang tak tau, aku merupakan pelajar lepasan matrikulasi dari Kolej Matrikulasi Kedah (KMK) sesi 2010/2011 dan 2011/2012. Fuhh. Sesi 2010/2011 aku ambik modul 2, sesi 2011/2012 pon aku teruskan dengan modul 2. :) . Modul 2... Belajar Matematik, Kimia, Fizik dan Sains Komputer.

Aku.. Sebenaqnya.. Rasa macam takdak soul la ngan sains sains nih. Siriassli. Aku belajaq, paham sikit sikit. Tapi, malangnya aku tak dapat apply apa yang aku belajaq dalam hidup seharian aku. Sadis! Penat ja belajaq. Masuk amali pon, buat ja experiment yang tercatat dalam buku manual. Hasilnya, aku copy ja report adik adik yang pandai! Hihi.

Tapi tak pa. Itu dah jalan aku. Itu yang Allah tentukan untuk aku. :) Aku redha. Suma tu dah pon berlalu. HikHik..


Kalau nak diikutkan hati..


  • Aku nak stay form SIX. Tu la real impian aku masa form 1 dan form 3 serta form 5. Aku kalo bleh nak ambik STPM. Sebab apa? Ntahla. Mungkin kak aku dua orang merupakan lepasan STPM dan itu memberi aku inspirasi untuk ambik STPM. Aku nak ambik sastera. Bukan sains. For ur information, lepas SPM'09, aku masok form SIX kat Sekolah Menengah Kebangsaan Pendang. Tapi seminggu ja. Masa orentasi tuu. First first tu memang boring laa. Aku kan pendiam sikit. Hehe. Dah rasa boring kan. Aku pon quit. Dahtu, dapat pulak tawaran ke Politeknik..  

  • Aku nak jer stay kat Poli. Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah a.k.a POLIMAS. Aku dapat kos Teknologi Maklumat (pengaturcaraan). Aku masok seminggu jugak. Sempat la merasa sakitnya orentasi. Aku tak tau apa itu programming masa tuu. Aku suka sebenaqnya dok kat poli. Cuma, masalah asrama la. Ketat kot. Macam dok kat skola ja. Lepas orentasi tu, aku balik rumah. Kat situ laa aku cek balik panggilan ke matrik untuk Program Dua Tahun (PDT) panggilan kedua. Ramai yang suruh aku masok matrik. Last last, aku ambik keputusan untuk masuk matrik. Last last minit lak tu wat decision.

sign board lagi..



Biarlah, dah berlalu.. Aku pon dah habis pengajian kat matrik. 


Yang aku risaukan.. Masa depan aku. UPU akan tau minggu ke-2 bulan Julai. Harap harap dapat la kos yang masuk dengan soul aku. Amiin. Amiin. 

Yang aku risaukan jugak.. Aku taktau la jiwa aku la ni dengan sapa. Dulu masa form 3, nak sastera. Tapi dah lekat kat kelas sains pulak.. Teruskan jer perjuangan, malas nak tukar kelas, malas pikiaq dah. Skang ni, aku dok dalam sains. Jiwa aku dah tak pandang sastera walaupun kurang meminati sains. HAHA. What the helikopter lahh.

Okeylah. Aku serahkan segalanya kepada Allah. Dia lebih tahu apa yang ada dalam diriku. Aku dapat kos apa lepas nih, semuanya ketentuanNya. InshaAllah, aku redha. Dan aku akan teruskan perjuangan menentang kezaliman! ^_^


Wassalaam..


Rabu, Jun 27, 2012

Kawan kawan yang kenai aku, sila baca..





Assalamualaikum...




beloved friends..

Please la hupdate blog ampa. Aku nak tau kehidupan ampa. HAHA. Sebok ja aku ni kan? Kalo boleh aku nak ampa update tiap tiap hari. Aku gerenti baca aihh. Even tak komen.. Sekali lagi, tolong la update.. (macam dah merayu nihh)

Boring oww dok rumah.. So, tolong laaaaaaaaa update! 

:) sekian.


Wassalaam.




Aku terjumpa ini...


secreto.


yang aku rasa..





T.T


Selasa, Jun 26, 2012

Isnin, Jun 25, 2012

Allah sentiasa bersama kita





Akhi dan ukhti, alihkan matamu ke laut, airnya cantik membiru dan penuh ketenangan, tapi hanya Allah saja yang tahu rahsia di dalamnya... begitulah dengan kehidupan manusia, riang ketawa tapi hanya Allah yang tahu rahsia kehidupannya... Jika kau kecewa, pandanglah ke sungai, airnya mengalir biar berjuta batu menghalang. Jika kau sedih, pandanglah ke langit, kau akan sedar bahawa Allah sentiasa bersama mu..

Syukur..






Harapan semakin menyinar. Mudah mudahan di bumi Malaysia juga begitu. 





Ahad, Jun 24, 2012

Aku nak berubah.




Kadang kadang aku rasa...


i'm tired


Tapi aku tau.. Ini ujian yang Dia tentukan untuk aku.. Sebab...


Ujian..


Dan aku tak boleh berhenti untuk terus...


really wanna change


Aku pernah tergelincir.. Aku pernah lupa goal aku untuk berubah.. Aku pernah ingin berhenti mencari hidayahNya..

Tapi, Allah masih beri peluang kat aku.

Oleh itu, tolong.. Jangan biarkan aku mensia siakan peluang yang Allah bagi nih.



Wassalaam.  T.T


Sentap - jangan klik

Assalamualaikum..


Ya Allah.. Engkau Maha Mengetahui..


Sebelum nih, aku oke oke ja. Skang ni, ang bagi aku benci kat ang. Sapa suruh cari pasai ngan aku kan.. Off celcom.


Astaghfirullah..


Sabtu, Jun 23, 2012

Tiada yang kebetulan

Assalamualaikum.




Kerana semuanya dirancang oleh Allah swt. Takda satu pun yang menjadi kebetulan.


apa nih? klik laa. :)



kalo ada readers.. tolonglah, jangan scrool down. Cukup la baca setakat nih. :). Aku nak menjerit.





------





------





-----





----





--





-





.






Arggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!! 

Tolongla wey! Aku benci la suma nih. Aku tak suka main hati perasaan! Bukan style aku la benda benda jiwang nihh.


please. go away sedih wey.






wasalaam.











Jumaat, Jun 22, 2012

Cinta kepada Pencipta | iluvislam.com discover the beauty of islam



Allahu Akbar..


-

-

-

-

-

-

It's just..same.



Spageti.

Assalamualaikum..


Menu hari ni.

Aku tak pandai masak dan aku kurang suka memasak. ( Hampeh, kata nak jadi suri rumah sepenuh masa.. ) Apa pon, at least aku cuba. HAHA. :)



appoiment what ? ?


Assalamualaikum..

Skang ni dah masuk hari Khamis kan? :) bersamaan 22 Jun 2012. 

Kalau nak diikutkan, ada appointment ngan doktor kat klinik seberang jalan dekat dekat giant nuu. Kena g scan ada apa dalam perut? Oke.. Aku pon taktau lah doktor tu nak tengok apa dalam perut aku nih. Haishh. Malu aihh. Dah la makan banyak. Hehe.. Doktor tu perempuan yer. Jangan salah paham. :)(:

Tapi aku berharap agar kak aku lupa yang aku ada appoiment ngan doktor tuu. HAHA. Aku takmau ingatkan beliau. Sebab aku takmau scan scan nih. 

Owhh. Ni ct scan.. Ni lagi mahal..


KAK : Nti ang jangan lupa lak, nak p scan.
AKU : Ish. Tak mau lahh..
KAK : Pasaipa ang tak mau pulak? Bukan nak buat apa pon.
AKU : Ampa tau dak mahai nak p scan scan nih. Geli laa nak scan. *yerkk. sungguh geli!*
KAK : Ang nak takut apa aih. Aku yang wak keluaq duit. Baik p check betui betui sbelum jadi apa apa. Kalo jadi apa apa nanti lagi mahai. Beribu ribu! *marah..*
AKU : Okei. Okei... *mata keatas*

Aku mengalah. Fine. Apa apa pon, kalau aku p scan esok.. Aku harap, takda masalah la. Harap harap aku sihat, tak da sakit kat memana. I wish.. Aku agak yakin aku tak da masalah sebab aku memang tak sakit. Hee. Konfiden nak mampuss. Harap dia tak ingat! HAHA.

" Kak, abg balik mlam ney. Besok sampi lha. "

Now, what? Arghh.. Sigh!

Aku bersyukur dia oke. Alhamdulillah.



Khamis, Jun 21, 2012

Betapa ku memohon padaMu




Ya Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..
Ya Allah Ya Aliim, sesungguhnya ENGKAU Maha Mengetahui.
Ya Allah, sesungguhnya hanya ENGKAU lah tempat kami bergantung.
Ya Allah, sesungguhnya ENGKAU Maha Kuasa atas segala sesuatu.
Ya Allah, sesungguhnya ENGKAU Maha Urus semua urusan makhluk.
Ya Allah, sesungguhnya ENGKAU Maha Mencintai dan Memelihara.
Ya Allah Ya Ghaffaar, sesungguhnya ENGKAU Maha Pengampun.

Betapa ku memohonkan kepada-Mu..

Bila rasa yang pernah ada padaku untuk ‘sayang yang bukan sayangku’ adalah hal yang salah dan tidak Engkau redhai, ampunilah aku. Hamba-Mu yang berlumuran dosa ini.



'Allah Knows What is the Best for You'


credit to AwanBiru
love love story end here.


thats it

Rabu, Jun 20, 2012

Trying to smile =)



" Allah..
Inginku hentikan langkah ini. 
Bagaikan tak mampu untuk ku bertahan.
Semangat tenggelam.
Lemah daya.. "                                                 UNIC - Langkah tercipta


wanna cry..


Aku bukan orang yang baik. Aku mengaku itu.. Ya Allah.. Penatnya.. Rasa macam aku menyembunyikan diri aku yang sebenaq. 

Ya Allah.... Make me strong - Sami Yusuf


T.T

Dua tahun..


Assalamualaikum...

Aku budak PDT. Pior PDT, second intake lagi. HAHA. Tak taulah aku perlu bangga atau tak. Sebab majoriti budak PDT ni tak pandai - tambah la second intake macam aku. Result SPM hancuss, tak layak masuk matrik pon. Tapi ramai yang oke, kantoi sikit kat paper chemistry or add math, i guess. :)

Dan sekarang. I am ex-KMKian. 

Sebenaqnya...

Betul.
Aku rindu student life kat KMK. Rindu kat member member yang banyak merajuk, sakit hati ngan aku. Rindu nak buat tutorial. Rindu nak tido dalam kuliah. Rindu cekgu cekgu. Nak nages. T.T Aku rindu bebudak PDT. Rindu bebudak C1P4. (suka pulak merindu rindu, eishh)

Aku bukan la ada kenangan manis masam masin sangat pon kat KMK. Tapi.. Eh, banyak jugak kenangan. Banyak first time dekat KMK. Dua tahun, bukan la sat masanya.. (sat=sekejap) 

Dekat KMK la aku belajaq untuk kawan dengan member member aku skang ni. Belajaq semua lahh. Math, chem, physics, sains komp, menjahit!.. HEHE. Kat KMK jugak laa first time main futsal, main hoki. Walopon tak menang, tapi best..

KMK. Tempat aku merasa diri dewasa. 
Wassalaam..

Kawan time susah, tak penah ada..


Assalamualaikum. 

Mengupas ngupas isu kawan kawan sekarang yang macam chipsmore, alkisahnya kejap ada kejap takdak. Yang menjadi masalahnya, tym senang ja kawan kawan ada. Tym susah? Kawan kawan buat tak tau saja kan??

Pernahkah kita terfikir???

aku terjumpa kat FB.

Aku tidak menafikannya. Aku tak pernah mempersoalkan pon tentang kawan kawan aku ada atau tidak ketika aku susah. Sebab aku sendiri tak pasti sama ada aku ada atau tidak masa kawan kawan aku tengah sedih dan susah. EVEN aku tau ada antara member aku yang kata dia takda kawan tym susah. YA, aku tau. Aku takda tym dia susah, sedih. AKU YANG SALAH. 

So, AKU MINTAK MAAF KAWAN KAWAN...

Aku bukan kawan yang baek. Aku mengaku itu..

Wassalaam.

Selasa, Jun 19, 2012

Tak sangka aku ada hati!



I wish nothing, but the best for you..

please stop it!



I will wait for you until I have no reason to wait anymore


Isnin, Jun 18, 2012

Saya nak...



Assalamualaikum.


Aku mimpi. Menakutkan. Erkk.


MakCik : " Kalo aku da tak da nanti, anak pmpuan nak bagi kat dot dot dot. Anak laki nak bagi kat dot dot dot.. "
Aku : " MakCik. Saya nak anak sulung MakCik! "


Ada jugak mimpi macam ni. Hehe.

Salah orang aku ingat sangat. Tapi salah aku?


Astaghfirullah hal a'zim..

Sejak dua tiga hari nih asyik teringat pada salah silap orang ja.. Orang, means member member aku lah (jangan cepat terasa) . Haishh. Tetiba malam nih teringat lagi kat member, teringat salah silap beliau. Tak kesah la sama ada kat aku atau pon kat orang lain..

Aku masih sakit hati sebenaqnya.. Hancuss kot hati ni bila tau apa yang beliau dah buat, kat aku, kat orang lain. Sedih.. 

Tapi..

Aku lupa yang manusia selalu buat silap. Tak terkecuali lahh aku, insan yang lemah nih. Aku lupa, aku juga buat salah kat orang lain, mak abah, adik beradik, member member aku. Tambah lagi la kat beliau yang aku dok ingat sangat salah dia nihh. Berdosa aku pada mereka mereka..

Dan yang paling penting, aku jugak berdosa pada Maha Pencipta, Allah swt.. Lupa pada dosa pahala. Sengaja aku lupakan pulak tuu. Its okeh kalau aku tak tau! Tapi aku tau itu berdosa, dan aku buat jugak.. Astaghfirullah...

Skang nih, aku cuba amalkan selalu ingat benda benda baik yang beliau dah bagi kat aku. Tak kesah la bagi kat aku ka kat orang lain. Yang penting, aku mesti ingat kebaikan yang beliau dah buat. Itu ja yang boleh buat aku cool balik. 

Teringat pulak kat gambaq post yang sblum nih.. 

' Hari ni mungkin dia kaki pencarut, esok lusa mungkin dia paling lembut bicaranya.
.....
Jangan hina permulaan seseorang kerana kita belum tahu pengakhirannya macam mana '

Wassalaam..

Ahad, Jun 17, 2012

Tolong doakan . .



Assalamualaikum..

bukan selamat jalan..


To my frenz, aku harap semuanya berjalan dengan lancar. Kepada readers2 yang read entri nih, aku mintak tolong, doakan kawan aku tu selamat. Katanya, dia kena operate hari nih. Aku tak tau lah betui ka dak, tapi aku tetap doakan dia sehat dan selamat. Okeh? Tolong doakan keselamatan dan kesihatan kawan aku, okee.. Tima kasih. :)


save this image from FaceBook

Jom sesama kita saling mendoakan, saling ingat mengingati, saling mengajak, etc, etc.. Moga kita menjadi muslim yang soleh dan solehah.

wasalaam.

Sabtu, Jun 16, 2012

betulkah ini aku?


xda niat lagi nak mencari

but... (future husband tuu)

Aku tak cari pon. Tapi.. 


Wat eva. Cinta Allah itu yang hakiki.



Jumaat, Jun 15, 2012

semua hilang



Assalamualaikum..


Cuma nak bagitau yang gambaq dalam blog aku dah hilang.Sakit hati sesangat.. Apasai la boleh hilang. Dah la aku sayang gila kot kat gambaq gambaq tuu. Huuu... Sedih niii..


Harap maaf la kepada sesapa yang tengok gambaq tanda seru yang huduh tuu. Aku tak sangka benda ni buleh jadi. Sorry.



Khamis, Jun 14, 2012

Budi Bahasa Budaya Kita


Jaga bahasa. Wlau dimana anda berada. Sebab aku tak suka orang yang berbahasa kasaq, kesat, caci maki, hina sesuka hati, etc, etc...


Ahhh. Bagaimana lagi aku nak bagitau yang aku tak suka!  GERAMNYA. (bukan germany)


Aku harap aku bley menjaga bahasa aku yang agak teruk nih. Hehe. Tak suka orang cakap kasaq, tp aku pon lebih kurang ja. Apa la nk jadi... 


Moralnya. Jangan bagi aku nmpak walau seinci pon bahasa bahasa yang tak berguna untuk masa depan tuh. Kalo takk... Mungkin anda dalam list 'out of silibus' aku. Hahaha. Gelak jahat. Terlajak perahu boleh undur, terlajak taip boleh delete, terlajak cakap buruk padah. So, sesapa yang terlajak taip tuu, cepat cepat la delete yer. Sebelum aku nampak.


Aku? Ada tak terlajak taip hah?? Cepat muhasabah diri! Nak marah orang, diri sendiri tak check dulu. Ishhhh, teroknya!


Okey, sekian sahaja entri kali nih.


Wasalaam.

Isnin, Jun 11, 2012

Ya Allah, jauhkanlah aku...



Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH :

" Ya Allah Aku rin...dukannya keranaMu Ya Allah , Jauhkanlah aku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu . Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia..

Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik..

Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..

Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..

Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..

Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..

>>> Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia..





copy from Facebook



post list




15 December 2011 at 02:18 

Baru aku perasan, hari nih 11 Jun 2012.


Sesuatu yang aku abaikan sebab aku rasa tak penting untuk aku, aku rasa takda kena mengena dengan aku. Sungguh, aku langsung tak perasan. 


Apa buleh buat.. Benda dah berlalu pon.


Aku penah tulis.




:: stay away from me before i could hurt you ::


and i really mean it.



Sabtu, Jun 09, 2012

sweet



:♥ Kita BERKENALAN secara tak sengaja, adalah PERANCANGAN ALLAH.

:♥ Kita BERKAWAN begitu lama bertahan pun, ALLAH yang RANCANG.

:♥ Kita dikurniakan RASA SUKA antara satu sama lain juga, ALLAH yang BERI.
 
:♥ Kita masih BERSAMA walau banyak dugaan menimpa, ALLAH yang ATURKAN.
 
:♥ Kita dikurniakan KESEDARAN dan KEINSAFAN juga kerana, ALLAH SAYANG PADA KITA.
 
:♥ Kita BERJAUHAN untuk mencapai REDHA-NYA juga, DIA yang RANCANG.
 
:♥ Kita BERDOA untuk KEBAHAGIAAN masing2 juga, ALLAH yang DETIKKAN dalam hati kita
 
;♥ Kita bertemu dan berpisah keranaNya...
 

indahnya pertemuan,,,"sweetnye" perpisahan..haha...=)
kamu2 jada diri ea...akanku jadikan kamu kenanganku...

kepalaku bukan kepalamu



sometimes..
Aku terasa nak pecahkan kepala aku kat dinding. Biaq aku tengok apa yang ada dalam kepala otak aku. 


Ntah btoi ka dak apa yang aku pikiaq nih. 
Ntah btoi ka dak apa yang aku buat nih.

Aku tak tau! 

Serabut gilerous.



astaghfirullah hal a'zim...

:: Ya Allah, selamatkanlah hambaMu ini.. ::

Khamis, Jun 07, 2012

Im still here.

Assalamualaikum..


Lama dah tak update!!

Aku kat sandakan, sabah skang nih.
Haha.

Okeyhh.

Out.

typo ur name