Isnin, Jun 18, 2012

Salah orang aku ingat sangat. Tapi salah aku?


Astaghfirullah hal a'zim..

Sejak dua tiga hari nih asyik teringat pada salah silap orang ja.. Orang, means member member aku lah (jangan cepat terasa) . Haishh. Tetiba malam nih teringat lagi kat member, teringat salah silap beliau. Tak kesah la sama ada kat aku atau pon kat orang lain..

Aku masih sakit hati sebenaqnya.. Hancuss kot hati ni bila tau apa yang beliau dah buat, kat aku, kat orang lain. Sedih.. 

Tapi..

Aku lupa yang manusia selalu buat silap. Tak terkecuali lahh aku, insan yang lemah nih. Aku lupa, aku juga buat salah kat orang lain, mak abah, adik beradik, member member aku. Tambah lagi la kat beliau yang aku dok ingat sangat salah dia nihh. Berdosa aku pada mereka mereka..

Dan yang paling penting, aku jugak berdosa pada Maha Pencipta, Allah swt.. Lupa pada dosa pahala. Sengaja aku lupakan pulak tuu. Its okeh kalau aku tak tau! Tapi aku tau itu berdosa, dan aku buat jugak.. Astaghfirullah...

Skang nih, aku cuba amalkan selalu ingat benda benda baik yang beliau dah bagi kat aku. Tak kesah la bagi kat aku ka kat orang lain. Yang penting, aku mesti ingat kebaikan yang beliau dah buat. Itu ja yang boleh buat aku cool balik. 

Teringat pulak kat gambaq post yang sblum nih.. 

' Hari ni mungkin dia kaki pencarut, esok lusa mungkin dia paling lembut bicaranya.
.....
Jangan hina permulaan seseorang kerana kita belum tahu pengakhirannya macam mana '

Wassalaam..

2 ulasan:

Al-kausar berkata...

Aku xpehe dgn post ni pah. Kenape dgn mg pah?

a i m z berkata...

haha. xpayah paham..

typo ur name