Jumaat, April 05, 2013

Programming



Assalamualaykum..



Programming... Hurmm. Banyak language yang ada dalam programming nih. Ada yang senang, ada yang complicated macam C/C++.. Huhu.



Google

Ni dia languages dalam programming.. Banyak kan? Tapi buat masa sekarang aku cuma tau satu. C++ ja.


Aku teringin giler nak tau language JAVA. Haha. Berlagak giler.


Google

Satu lagi. Aku nak jugak expert dalam C sharp nih. Even bahasa C lebih kurang C++, tapi C lagi femes skang nih. 


Eisey.. Konon laa nak expert C. C++ aku pon berterabur lagi. Hampeh la..



Google

AC ngan Mirah belajaq C kan? Aku jeles kot. Haha.




Takpa takpa. Nanti aku bagi master C++ dulu nah. Bukan senang nak kreatifkan kepala otak untuk buat program. Kalau tak kreatif, nak start pon tak boleh. Yang boleh ditaip, 


#include<iostream>

using namespace std;

int main()

Haah. Tulis yang tu, sapa pon boleh der.. Tu tak masuk part function lagi, Object Oriented lagik.. Program tak boleh run pon kan kalau setakat taip yang tuu? Hahahaha.








Ada cara tak nak kreatifkan otak??





3 ulasan:

Nieyxzha Hassan berkata...

Masa belajar dulu tak suke coding..tp skang rasa dah biasa dh ^^

a i m z berkata...

Nieyxzha Hassan..macam mana nak expert coding2 nih?? huhu

Cik Tia berkata...

kalau huruf C saya tau. hehe ..

typo ur name