Rabu, Oktober 12, 2011

rasa teruk gila kentang

Assalamualaikummm….


Harini aku nak share sikit pasal Speaking MUET aku. >straight to da point< =)
Aku, candidate A! memang rasa siyoot gila la dapat candidate A. aku ni da la poor nak speaking. Nak speaking Malay pon kekadang ada problem, tambah lagi la dalam English. HUHU!

Seriously, aku rasa teruk giler kentang.

Dah la pagi tadi badan aku buat hal. Sakit pinggang + ginjal ku sakit giler. Aku ni kan spesel sikit, dalam badan ada kerang. 

HAHA. SAKIT wooo, nak makan biskut pon terketaq ketaq. Lepas makan ubat, 45 minit lepastu baru macam lega sikit. Tu pon tak fully lega lagi.


TASK A.

ALHAMDULILLAH.. aku dapat soalan senang ja. Cuma, cam besa la. Aku selalu taktau certain perkataan. Padahal perkataan tu senang ja. Memang terok lah aku. Dah la banyak aaaa… a…..

Group aku yang lelain oke ja. Ada jugak yang agak tersekat, tapi tak la seteruk aku. Diorang memang oke la bagi aku..


Task B. Discussion.

OK laaa. Ok dari yang prektis. Even aku agak banyak tak tau perkataan yang seswai. HAHA. Yang aku terasa TERUK gila kentang tu, sebab aku tak fokus kat candidate lain yang tengah cakap. Tup tup dia tanya aku agree ka tak. Malu siyoot kot, aku hentam ja aku agree dengan point dia padahal dia cakap pasal point lain. Adoiii. Time tu aku rasa cam nak hempuk kepala aku kat dinding jaa. =)

Its okee. Just 15%. Bak kata examiners tuu.

Tulis banyak banyak pon  dah tak guna. Kalau tulis essay tu berguna la jugak. Hehe.


What you give, you get back!

5 ulasan:

faten suhaida berkata...

pahhh..same with me la..im candidate a..laju gila depa lain ckp.aku terkemut2 nak ckp..haha

a i m z berkata...

@faten suhaida
HAHA. SOKEY...
habeh jugak sepiking. =)

NURUL NADIA ROSLAN berkata...

sama jugak candidate a. lagi syok, candidate len semua laki. hihi

ciK aCimAh berkata...

@NURUL NADIA ROSLAN
yeahh..bleh buat geng la lps nih.. haha =)

Golden Rose berkata...

good luck

typo ur name