Khamis, Disember 15, 2011

Penantian yang tertundaAssalamualaikum

Ya Allah...
Peluklah hati ini di saat ku mulai merasa gelisah, dalam penantian penuh kesabaran ini, terkadang hatiku merasa rindu pada dia insan yang ku cintai dalam diam..

Ya Rabb...
Biarlah Ku simpul dalam setiap do'a-doa dalam Istikharahku kepada-MU Rasa ini,,,agar kelak Engkau Satukan hatinya dan hatiku yang kan bertaut dan bersemi indah karna Redha-MU....

Ya Rabb...
Tuntunlah Hati hamba agar hanya mahu menerima CINTA seorang Insan yang benar benar Pilihan-MU bukan Semata-mata Pilihan Nafsuku..

Ya Rabb...
Jika dia memang baik untukku, agamaku, masa depan dunia dan akhiratku, boleh membimbing dan membawaku lebih dekat pada-Mu, Maka dekatkanlah diriku dengannya dan satukanlah kami dalam pernikahan yang sakinah, mawaddah, warrahmah.. Tapi kalau bukan dia yang terbaik, Maka jangan biarkan kekagumanku menjadi suka apalagi cinta. Jadikanlah kekaguman ku seperti orang lain kagum padanya,,Engkaulah Maha membolak-balikkan hati Maka kutitipkan rasa ini, kuserahkan semuanya pada-Mu,kerana semua ini adalah milik-Mu. 
Aamiin ya Rabbal’ alamiin
 
Ya A'lim..
Seandainya dia benar benar bukan jodohku, Engkau jauhkanlah aku dan dia. Sepertimana Engkau pisahkan langit dan bumi. Sepertimana Engkau jauhkan utara dan selatan, barat dan timur. Sepertimana Engkau pisahkan syurga dan neraka..

Credit to : FaceBook Coretan Ilmiah

Tiada ulasan:

typo ur name