Jumaat, Jun 20, 2014

Tudung dan exam



Assalamualaikum.





Lapaqnyaa di pagi buta ini.. One more paper to go. Psikologi perkembangan, so much of theory. Apa boleh buat, sapa suruh ambik minor psikologi. Hahaha.

20 chapter mastered in one night. Biasa sangat buat camtuh. Bila la nak berjayanya dah perangai haprak lagutu.


Oh. Talking about behavior. 


I'm not being behave enough. Sapa kenai aku, maka tahulah perangai perangai aku yang haprak, main main, tak serius, etc etc.

Aku tak berlindung disebalik apa apa. Kalau perangai aku buruk, jangan kaitkan dengan tudung, baju, sokin, hensoq, etc.. Its me, my fault. Not the tudung and all those thing.




Just to clarify.

















Jumaat, Jun 13, 2014

Rabu, Jun 11, 2014

Silap channel



Assalamualaikum.




Hi.. Hari ni.... Rasa nak huwaaaaaaaaaaaaaaaa..... 

Rasa macam nak menangis ja..

I'm seriusly rasa macam aku silap channel masuk Uni. 



From the start sebelum aku pilih untuk masuk matrik "program dua tahun". Sebenarnya, aku rasa memang aku tak boleh nak go on dengan subjek subjek sains kejadah semua tu. Aku memang rasa aku tak mampu. Tapi, aku pilih jugak untuk masuk matrik sekaligus melucutkan status aku sebagai pelajar politeknik. 

Sebab aku nak masuk matrik. Bukan sebab aku nak masuk U sangat, tak terfikir pon.. Apa lagi la USM. Aku cuma fikir, pengharapan orang lain kat aku. Mak abah, adik beradik, sedara mara, etc etc. Aku tak fikir panjang. Orang pemalas belajar macam aku, masuk matrik doe. Siriesly, aku just move on dengan pilihan yang aku buat. My result masa kat matrik, boleh la. Not bad. Sesuailah dengan aku yang tak rajin belajar.

Mungkin dua tiga hari ni aku fikir pelik sikit. Silap itu, silap ini..

Aku memang jenis tak kisah sangat dengan apa yang aku dapat. Aku bukan jenis fikir straight A's. That's why, aku rasa aku tak patut ada kat sini sekarang. I'm not into akademik, I think..


Mungkin aku ni macam tak bersyukur, dapat masuk universiti.


Tak laa, alhamdulillah. Aku percaya Allah aturkan aku kat sini mesti ada sebab musabab yang aku sendiri masih belum tahu. Aku tahu, perancanganNya mesti perfect untuk setiap hamba hambaNya.

Selagi aku masih bernyawa, inshaAllah aku akan teruskan dengan pilihan yang telah aku buat bertahun yang lalu with no regret.



InshaAllah,

Sabtu, Jun 07, 2014

The reality


Assalamualaikum..



Hi. Harini aku reja dok dengaq lagu Arjuna Beta by Fynn Jamal ja. Huhu. Dari liriknya, its very deep song actually. 


No one would said life is going to be so smooth, so easy. I already notice that.. Dari semua perspektif hidup. Pelajaran, pekerjaan, keluarga, relationship etc etc. 

Memang, memang aku tak pernah alami sendiri semua tu. But then, aku belajaq dari pengalaman orang lain. Itu untungnya aku, ada keluarga besar, kakak2 yang sentiasa berkongsi pengalaman. Mak sedara, sepupu, kawan2 etc etc.. Dari situ aku nampak..

Tak semua orang suka kita. Tak semua orang senang tengok kita berjaya. Tak semua orang gembira bila kita ada something. Akan ada, orang orang yang nak menjatuhkan kita. Sentiasa ada. Secure? There is no secure zone! Its all depends on yourself. Just believe what you believe. 

Kita. Kita ada Allah. So, believe Him. Kita hambaNya, yakin saja pada Dia. 

Persetankan orang orang itu. Teruskan hidup. Kalau pikiaq pasai orang orang yang sentiasa berfikiran negatif, sampai bila pon takkan berjaya!





Jangan buat orang lain rasa bersalah kerana salah sendiri,

typo ur name