Sabtu, November 16, 2013

Kebahagiaan itu




Credit to iLuvislam


Assalamualaikum.. 


Long time yah no see. Sibuk dengan projects, assignments, tests. Hal keluarga lagi. Huhu. Satu lagi dah tak ada apa nak taip disini. Tambah tambah sejak aktif Twitter. Terus lupa kat blog ni haa. Hihi.


Minggu lepas, masa aku cuti midsem. Laptop buat hal, lepas install antivirus baru ja terus hang semacam. Cuak gilak lahh. Dah la satu satunya laptop yang aku ada. Masa tu pikir camna nak betulkan aje. Tak terfikir nak beli baru. Huhu. Even laptop nih bukan atas nama aku, bukan sepenuhnya milik aku. Aku guna aje lah. Membazir pulak nak beli baru. Dan alhamdulillah, laptop dah okay lepas aku uninstall antivirus tuh. Mungkin tak sesuai dengan laptop aku sebab tu asyik hang ja.

Yeah yeah. I know I can afford new one. Tapi, sakitlah nanti. Aku ni bajet nak simpan duit beli transport. Senang sikit nak praktikal nanti kan. Kihkihkih. Bajet je lah. Dapat ke tak, itu lain hal. Yang penting aku dah usaha.. Usaha laa, aku bukan anak tokey itik pon, sesenang boleh dapat Mitsubishi Lancer dengan hanya mendapat pointer cemerlang dalam exam. HAHAHAHA! 

Itu dia motifnya. Kahkahkah. Apa pun, hargailah hidup kita sebaiknya. Ada ramai lagi orang yang tak pernah merasai kebahagiaan yang kita rasa. Juga diingatkan, kebahagiaan bukanlah datang dari harta benda semata mata. 



Kerana bahagia itu dari dalam diri, kesannya zahir rupanya maknawi, terpendam bagai permata didalam hati... continue


Dari Allah kita datang, kepada Allah jua kita kembali.

3 ulasan:

Ahmad Kamil berkata...

sama la. saya pun simpan duit nak beli transport gak. senang nak gerak time praktikal nanti. =P

Epic Meal Time #2: Maggi Sup Campbell
http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/11/epic-meal-2-maggi-sup-campbell.html

duniafana berkata...

nak bli keta ke? model?

Tanpa Nama berkata...

Kelisa @ kancil auto. Hehe

typo ur name