Ahad, Mac 31, 2013

Coming Home



Assalamualaikum.




Aku balik rumah sebab nak jumpak kak kak aku. 

Serta melihat kolagen rumpai laut gred AAA yang dibawak oleh kak aku. 

Wanna try, just habaq mai. Aku buleh bagi free 10g.



Wahh. 

Sebenaqnya aku nak habaq. 

Aku balik rumah nih, terjumpak barang barang aku. 

Kasut yang mungkin tidak berjenama, RM15. Kaler hitam, tali kasut dah hilang, ala ala converse gitu. Bolehla pakai pi tusyen..

Google


Sport shoes. RM tak ingat. Kaler hitam + merah hati. Cantik giler. Haha. Pakai masa ada sukan kat sekolah.


Tak lupa kasut sekolah. Putih kalernya. Sepak takraw? Yeah, aku pakai warrior. RM20 mungkin. Aku beli sendiri sebab kasut aku dah koyak nampak stokin dan dah dekat spm.

Google

Apa lagi tak tau..

Haa. Seluar tracksuit jenama Antioni. Harga dah lupa der. Kaler hitam, line merah ditepi. Puii, pakai selalu seluar tuh. Sampai jadi kaler lain.

Seluar khakis kaler hijau tua yang masam. RM39. Sampai la dok pakai lagi.

Henpon Nokia cekai tak ingat model apa, RM160. Time tu rasa murah sangat dah. Henpon tu la ni dah tak detect simkad. Abah aku guna.




Banyak lagi nak list. Tapi haruslah tak ingat dah. Haha. Aku teringat sebab nastolgia masa SEKOLAH MENENGAH, menghimpun duit yang abah bagi RM5 tiap hari aku pi sekolah, tambang bas RM2, makan RM3. Dan aku kuat makan. Tapi aku tahan jugak sekupang dua untuk simpan. Aku guna duit simpanan aku dengan duit raya yang aku dapat tu beli kasut, seluar, hempon, pencuci muka, topap etc etc. Aku tak dak selipar sebab aku tak beli selipar, macam tak berbaloi ja nak beli. Just guna sisa yang ada dirumah, sama macam baju. Aku beli mengikut kehendak dan keperluan aku sahaja. Beli pon barang murah jaa. That is why aku tak beli benda merapu. Hehe. Aku tak suka mintak duit kat mak abah doe. 

Dulu aku simpan duit tiap tiap hari + duit raya untuk beli kasut, seluar, etc.. Masuk matrik, guna duit elaun. Masuk universiti, guna duit PTPTN dan yayasan. Duit dari mak abah, kak kak aku. It just now aku rasa aku dah tak simpan duit untuk beli barang barang aku! 

Aku rindu giler perasaan aku time aku simpan duit, pi beli benda yang aku nak. Rasa puas beli dengan duit sendiri? Tak, bukan duit sendiri. Duit abah yang aku simpan. Hehe. 





Sekian.


Jumaat, Mac 29, 2013

Should I




What about now?


What should I do to make you happy?


Should I hurt my family because of you?


Should I hurt Allah just because of you?


Sorry. Just can say NO!


I won't.











Punya susah aku nak bina kekuatan untuk melakukan sesuatu, nak istiqamah. Allah bagi semua kat aku, kekuatan untuk memulakan dan meneruskan. Takkan lah pasai hang sorang ja aku jadi lemah dan meninggalkan semua yang Allah dah bagi kat aku. Please do understand.


.:: 29 January 2013 ::. 







Lirik Lagu/ Lyrics: Tak Cuba Kembali - Asfan

Tajuk Lagu/ Song Title: Tak Cuba Kembali
Artis/ Artist: Asfan
Album/ Info: Single 2012




Saat terindah bisa daku mulai terasa
Sempurna cintaku pada kamu tika ku bersama

*:
Kini tiada kau balas cintaku dengan dusta
Percuma cintaku pada kamu sungguh ku tersiksa
Tapi ku coba mengerti dan ku coba untuk fahami
Lewat semua waktu ku untuk dirimu

**:
Maafkan lah pinta ku begitu
Tak berdaya tak mampu menjaga cintamu
Hapuskanlah setulus kau khianati usah pernah tangisi
Maaf sejuta kata ku takkan coba kembali

[Ulang *]

[Ulang **]

Woo wo wooh woo hoo..

[Ulang **]

Woo wo wooh woo hoo..
Ku takkan sesali
Woo wo wooh woo hoo..
Ku takkan coba kembali

Source: http://www.lagubestbest.com/2012/11/tak-cuba-kembali-asfan.html#ixzz2Oqre9N3I

Selasa, Mac 26, 2013

wont give up



Buat jahat, buat baik. 

Orang hanya ingat kesilapan yang penah aku buat.




Wanna give up because



BUT





















Jumaat, Mac 22, 2013

Genap setahun



Assalamualaikum.



Hari ini, pada waktu ini. Genap sudah setahun.


Setahun, hidup aku caca merba. 
Sudah setahun rupanya. 
Seolah olah baru semalam ia berlaku. 
Setahun perasaan aku berbolak balik. 
Setahun cuma.


Terima kasih.
Pada dia. 
Beri aku rasa sejuta rasa.
Yang tak pernah aku rasa.
Terima kasih.
Pada dia.
Biar aku jatuh tergolek.
Sampai aku tak mampu.
Tak mampu bangun.
Seperti dulu.
Sebelum aku kenal dirimu.



Rabu, Mac 20, 2013

'N Sync - ??



Can this be true?
Tell me can this be real?
How can I put into words what I feel?
My life was complete
I thought I was whole
Why do I feel like I'm losing control?

Never thought that love could feel like this
And you changed my world with just one kiss
How can it be that right here with me
There's an angel
It's a miracle

CHORUS
Your love is like a river,
Peaceful and deep
Your soul is like a secret that I never could keep
When I look into your eyes
I know that it's true,
God must have spent a little more time on you

In all of creations all things great and small
You are the one that surpasses them all
More precious than any diamond or pearl
They broke the mold when you came in this world

And I'm trying hard to figure out
Just how I ever did without
The warmth of your smile
The heart of a child
That's deep inside
Makes me purified

CHORUS
Your love is like a river,
Peaceful and deep
Your soul is like a secret that I never could keep
When I look into your eyes
I know that its true,
God must have spent a little more time on you

Never thought that love could feel like this
And you changed my world with just one kiss
How can it be that right here with me?
There's an angel
It's a miracle

CHORUS
Your love is like a river,
Peaceful and deep
Your soul is like a secret that I never could keep
When I look into your eyes
I know that its true,
God must have spent a little more time on you
God must have spent a little more time...
On you

Creditto :
Read more: http://artists.letssingit.com/n-sync-lyrics-god-must-have-spent-a-little-more-time-on-you-5xb9xcm#ixzz2O5z56IMU
LetsSingIt - Your favorite Music Community 





.:: Aku tak paham sebenaqnya ::.


Selasa, Mac 19, 2013

Stalker




## 4. Ctrl + F "friendslist"

Find out your stalker. Haha. 




Benda nih kalau betoi, aku ni tiap tiap hari stalk orang kot. Mesti dapat no satu punya la. Haha. Tapi, benda nih tak betoi pon. Haha. Hancoq~



Sehari



Assalamualaikum..




Sehari aku tak pi kelas hari ni. Haiya. Sakit sikit pon dah tak boleh gerak pi mana. Apa daa. 


Alhamdulillah... 


Tadi dah beli ubat ngan kak aku. Makan pon dah. Esok rasanya dah boleh bergerak berfungsi seperti selalu. Mudah mudahan.


Bukan selalu aku sakit macemni. :|.. 






.:: Sakit sikit dah tak tahan, dosa hang banyak tak ingat ::.

Isnin, Mac 18, 2013

Cukup makan




Kadang kadang orang sekeliling tak tau dan tak faham apa yang kita lalui.


Kekadang susah jugak nak memahamkan orang lain.


Dan selalunya aku tak kisah. 


Sebab hidup masing masing lain.


Satu lagi.


Sebab aku tak penah bagitau.


Apa yang perlu diberitahu?


Aku tak kesah pon sebenarnya.


Sebab hidup aku dan keluarga aku tak susah.


Tapi tak jugak senang.


Cuma cukup makan.





Alhamdulillah... Syukur ya Allah. Alhamdulillah..




Sabtu, Mac 16, 2013

Inai di Jari



Assalamualaikum..



Semalam ada majlis berinai, sempena Kenduri Sekampung yang dianjurkan oleh Desasiswa Restu, Saujana dan Tekun berkonsepkan perkahwinan.



Aku cuma pandai pakaikan kat tangan aku sendiri ja. So, bila ada exco tanya aku reti pakai inai ka tak, aku pon jawablaah 'reti'. 

Aku ingatkan semua perempuan pandai pakai inai kat tangan sendiri. Rupa-rupanya tidak. Hahaha. Sedih pon ada. So, aku dan memberku Fatin next next door pon tolong lah memakaikan inai kepada para peserta.

Comotnyer

Niat dihati aku.. Aku nak pakai inai kat jari aku sendiri ja. Aku bukan nak banyak pon. Satu ja. Huhu. Nak wat camna, dah ramai yang tak reti pakai inai kan.. Aku bubuh ja laa inai tu kat tangan tangan mereka yang banyak tuh. Hehe. Best jugak tolong orang nih. Tapi yang tak bestnya, tangan aku comot. Puihh. Macam hapa jaa..


At last.

Alhamdulillah..... Niat aku tercapai terr. :). Time kenduri kak aku, aku tak sempat nak menginaikan jari aku. At last, impian aku tercapai. Hahaha. Tapi yang aku kurang suka, inai kat jari aku bertampung tampung. Memang tak pandai pakai inai. Huh.





Sekian sahaja majlis kahwin aku yang bukan majlis aku.




Jumaat, Mac 15, 2013

Cucur Lagend





Cekodok basi,

Jangan beli,

Ada cinta dihati,

Jangan disembunyi.




Coqkodok adalah cucoq lagend yang aku sebut tiap tiap hari. Bau dia sangat menusuk kalbu. Rasa dia, perghh best.. Tambah tambah coqkodok panas panas, makan di petang hari bersama kopi piau yang dibancuh oleh my opah or my mum. Hehe. 







Giler sedap. gulp gulp gulp

Rupanya..



Assalamualaikum..



google


Aku baru tau. Selama ni aku ingatkan aku kurang perasaan jeles. Rupa rupanya, aku memang seorang makhluk yang punya perasaan jelesss tanpa sebab munasabah.


google

Der.. Aku highlight I'M SORRY sahaja. Yang ayat kecik kecik kat bawah tu abaikan. Haha. 


I'm sorry. Aku memang jeles. Dan aku sedih juga. Ok!




Isnin, Mac 11, 2013

No Idea



Google


El Aimz Rekrometeo

"Allah puts people in your life for a reason and remove them from your life for a better reason." - akuislam.com


Ahad, Mac 10, 2013

Tiada kefahaman, mungkin.



Assalamu'alaykum..



Apa khabaq orang kampung? Sehat dak? Macam mana hari ni? Ada perubahan ka still sama macam dulu lagi? hehe. Sori.. Banyak pulak soklan.


Google


Actually, aku nak bagi pandangan aku sikit. Pasai 'aurat'.

Pada pendapat aku la kan.. Ramai antara kita tak menutup aurat dengan sempurna. Ada yang tidak bertudung langsung. Ada jugak yang bertudung, tapi masih tak sempurna. Ada yang on off tudungnya. 

Kenapa jadi macam tu?

Aku rasa ramai yang tau wajib menutup aurat, tapi tak tau kenapa kita diwajibkan menutup aurat, ada jugak yang tak tahu macam mana caranya untuk menutup aurat dengan sempurna. Ada jugak yang tak tau langsung pasai kewajipan nih. Ada yang faham, tau kenapa kena tutup aurat, itu aku tak tau la nak kata..

So. Kepada insan diluaq sana. Jangan lah kome menghentam orang yang tanya kenapa perlu tutup aurat. Kenapa kena bertudung. Why? Why? And why?? Boleh jadi orang tu tak ada kefahaman tentang aurat. Please explain nicely to them. OK..



Google


Your choice. Menutup aurat tak semestinya perlu bertudung labuh, tak semestinya wajib berjubah, berniqab. Buatlah pilihan yang tepat. OK. Aurat terjaga, maruah terpelihara.





Aku pon tak sempurna mana. Tak bertudung labuh, tak berjubah, berniqab juga tidak. Aku masih berusaha untuk menutup aurat dengan sempurna. Aku prefer apa yang aku suka, apa yang sesuai, yang selesa. Itu saja. :). Maaf kalau aku salah.



Sabtu, Mac 09, 2013

Sudirman - Terasing



Sudirman - Terasing 

Kegelisahan didalam kedinginan
Meniti sepi keseorangan
Sebuah kematian yang tiada bernisan
Sendu mengiringi perpisahan

Ruang nan luas diri bergerak bebas
Namun keupayaanku terbatas
Segala mimpi menjadi asing
Perit membakar diri

video


Sebuah cinta dan harapan
Menjadi mimpi berterbangan
Tersekat nafasku kabur pandangan mataku
Amat tersiksa diriku
Kerana kehilanganmu

Oh mengapakah terus mengharap menanti
Walau cukup kusedari
Kau tak kan kembali

Pemergianmu mengisi kekosongan
Biarpun dikau masih kuperlukan
Kita dikatakan pasangan bahagia
Kini terasing luka 







.:: Copy and paste ::.

Khamis, Mac 07, 2013

Lapar dan dahaga



Assalamualaikum.





Aku lapar, aku makan. Aku makan, aku kenyang. Semua tu Allah yang izinkan. Alhamdulillah..






Takkan terjadi sesuatu tanpa izinNya, sahabat. Belajarlah untuk terima ujian dariNya. Redha. Usaha untuk menanganinya. Doa, senjata kita selamanya. Biar lah menangis, terasa hati di sini tapi jangan di sana nanti.



Aku tau susah untuk merungkai kembali kisah lalu yang menyakitkan untuk mencari hikmah disebaliknya. Aku rasai payahnya untuk memaafkan seseorang yang tak boleh dibenci tapi tidak juga disayangi. Aku tau peritnya mahu melakukan sesuatu yang bertentangan dengan nafsu. Aku tahu apa rasanya bila ada yang mempersoalkan tindakan dan tingkah laku kita. 



TAPI, apa aku kesah. Allah sentiasa ada. Aku tau, Dia menyalurkan kekuatan kat aku untuk teruskan segala apa yang aku mulakan.






.::Aku cuma lalui apa yang telah Allah tetapkan untuk aku. Aku tak tau apa yang orang lain lalui. Cuma, ingatlah.. Apa saja yang berlaku ada hikmahnya. Apa jua yang terjadi dalam hidup kita, jangan lupa, Allah ada.. ::.







Isnin, Mac 04, 2013

Pray For Sabah












Bermula di Lahad Datu. Then Semporna. On the way to Sandakan. 


*Aku mohon. Berenti la bawak cerita politik hampa tuh. Hampa tak rasa apa yang rakyat di sana rasa. Takut, sedih, risau. Can u imagine that? Please pray for Sabah.











:: Ya Allah, selamatkanlah kakakku dan rakyat di Sabah.. ::



Sabtu, Mac 02, 2013

Lahad Datu.



Assalamualaikum..





What happen at Lahad Datu? 


Google lah sendiri. Kat FaceBook pon banyak post pasal pencerobohan geng sulu kat Lahad Datu, Sabah.


My sis ada dekat Sabah, walau bukan di Lahad Datu. Tapi agak dekat dengan LD.





Allahuakbar! 

Err



See nicely.

Tengok tempat yg aku letak kotak merah tu. See. Kenapa ada benda tuh? 


Puih. Aku benci menengok.



typo ur name