Selasa, Oktober 25, 2011

sapa nak join ? ?



 assalamualaikum . .


Ni femli sebelah abah. semua ada, except tok and tokwan.



Ni pulak femli belah mak. ramai kan? tu tak semua lagi . .


Nak join? Kena daftar dulu la. :) (: . Tempat agak terhad buat masa skang nih. Haha.

Ahad, Oktober 23, 2011

I call them . .


Assalamualaikum.....

Outing day + hepi besday. :)

Aku and member just g Cmart ja. Dah takda istilah beli belah menghabiskan elaun (bagi aku kot) sebab aku nak spend my elaun untuk makan =)


this is me. AIMZ
disebabkan lighting yang terlampau, muka aku menjadi begitu. Atau mungkin disebabkan cahaya keimanan yang terpancar? ngeh. ngeh. ngeh. perasan

we.

Ni sapa pullak ? ? Nak ja menyemak ngan aku kan.. =) 


kek sapa nih ? ?

Ni la kek yang kami beli untuk Amirah Said. Kecik sajer.. Nak beli yang besar nanti tak habis pulak. Nak beli yang mahal tak cukup bajet. =) Tapi kek ni sedap. Terasa lapaq pulak!


this is Jaizah. call her JAH.
Sambil menunggu ketibaan pengantin. Ter.serlah. wajah jelita yang sangat kelaparan. Walau cuba buat muka slamber, tapii aku tau hang lapaq. Muahaha.

Hazinie Paulo. opps! Hazinie Pauzi laaa...
Muka habis hepi tuu. Macam la besday dia. =) psss. Muka dia lepas kenyang memang hepi semacam. peliks.

Hazinie aka Jinie and besday girl - mirah said-
Gnie nie.. Nak jugak laa tiup lilin tuu. Kata nak bagi kat someone kek tuu. Tup tup, dia yang habehkan. :| kesian . . .

we are KMK-ian
nih balik KMK jalan kaki ja dari KFC. Nak naik teksi, rasa macam membazir. Jalan kaki itu lebih baik. buleh bakar bakar lemak jugak =)
erk. perjalanan sebenar adalah 1 KM. -dan la nak pecah lemak- 

ni la kawan aku. yang depan sekali tu Myrah Jusoh.

Dalam perjalanan balik KMK, tejumpa la jalan yang cantik. dengan pokok getah ditepi jalan. Santik giler la wey. Dulu aku memang penah berangan nak jalan di jalan yang macam kat gambaq tuu. sweettss.


Asimah Ghazali. call her AC disinii....

Jalan TAR baru kot ehh. Sebab tu nampak cantik.. eh, bukan Jalan TAR tempat shopping tu, jalan tar jaa.. 

Kawan aku tang terbalik. eh. Terbaik lah.

Terbaik ka? wat eva lah. Tapi, thanks for being my prend. Kalau ampa takda, aku mungkin tak kekal kat sini wehh. Bukan ayat sedih tapi hanya pembohongan semata mata. Muahaha. :)


Padang KMK

Apa motif gambar nih? Aku just nak sempitkan kat sini, KMK ka, KMPP kaa, KMM kaaaa, kakaka kaa. semuanya ada padang. Kan? ka kolej matrik lain tak da padang? =)  tak tau, aku stdy kat KMK ja, hehe..


Just nak mengingatkan. Dalam hati sapa yang tauuu. kita sedih kaa. kita hepi kaa. kita geram ka.. =) Even diri sendiri pon tak tau nak mentafsirkan perasaan tu, tetambah la orang lain kan.. Dihati ini, hanya Tuhan yang tahu..

betui dak mirah said? Hehe. sori tak ucap besday. tu suma dah plan dari awai lagi.

.v.


moral gambar last. Dalam hati sapa yang tauu. Jangan terasa. Jangan ambil hati. semua, eh bukan semua yang aku taip tu bukan la betul betul. 
Sesetengahnya hanya la igauan, gurauan, merapuan semata mata.


sekian.

Rabu, Oktober 19, 2011

Setelah setahun berada di Kolej Matrikulasi Kedah !

Aku tak berani menjanjikan pointer yang tinggi.
Aku tak berani berjanji bahawa aku akan ada di KMK pada semester yang akan datang.

Huuuuuuuuuuuwaaaaaaaaaaaaaaaa

Padanlah dengan muka aku kan. Sapa suruh main main dalam kuliah. Sapa suruh tak buat tutorial sendiri. Sapa suruh ponteng easy fizik. Sapa suruh pi klinik time badan masih sehat walafiat. Kan dah miss kelas fizik. Sapa suruh tak mensyukuri nikmat sehat yang ALLAH bagi. Bila dah sakit baru nak menyesal.

Semuanya sapa suruh! Padahai diri sendiri yang tak mengawal nafsu untuk online 99 jam, makan 44 jam, tido 55 jam.

Kalau buleh aku nak gtau mak and abah yang aku tak mau mak and abah letak harapan yang tinggi kat aku. *sad*


Berusahalah selagi waktu masih ada. =)
Berusaha hingga ke titisan ayaq mata terlast!
Jangan hampakan harapan mak abah.

Rabu, Oktober 12, 2011

rasa teruk gila kentang

Assalamualaikummm….


Harini aku nak share sikit pasal Speaking MUET aku. >straight to da point< =)
Aku, candidate A! memang rasa siyoot gila la dapat candidate A. aku ni da la poor nak speaking. Nak speaking Malay pon kekadang ada problem, tambah lagi la dalam English. HUHU!

Seriously, aku rasa teruk giler kentang.

Dah la pagi tadi badan aku buat hal. Sakit pinggang + ginjal ku sakit giler. Aku ni kan spesel sikit, dalam badan ada kerang. 

HAHA. SAKIT wooo, nak makan biskut pon terketaq ketaq. Lepas makan ubat, 45 minit lepastu baru macam lega sikit. Tu pon tak fully lega lagi.


TASK A.

ALHAMDULILLAH.. aku dapat soalan senang ja. Cuma, cam besa la. Aku selalu taktau certain perkataan. Padahal perkataan tu senang ja. Memang terok lah aku. Dah la banyak aaaa… a…..

Group aku yang lelain oke ja. Ada jugak yang agak tersekat, tapi tak la seteruk aku. Diorang memang oke la bagi aku..


Task B. Discussion.

OK laaa. Ok dari yang prektis. Even aku agak banyak tak tau perkataan yang seswai. HAHA. Yang aku terasa TERUK gila kentang tu, sebab aku tak fokus kat candidate lain yang tengah cakap. Tup tup dia tanya aku agree ka tak. Malu siyoot kot, aku hentam ja aku agree dengan point dia padahal dia cakap pasal point lain. Adoiii. Time tu aku rasa cam nak hempuk kepala aku kat dinding jaa. =)

Its okee. Just 15%. Bak kata examiners tuu.

Tulis banyak banyak pon  dah tak guna. Kalau tulis essay tu berguna la jugak. Hehe.


What you give, you get back!

Selasa, Oktober 11, 2011

Isnin, Oktober 10, 2011

tu pon tak tau ka ?

Seriesli. Aku sangat taktau apa yang aku minat.

Seriesli. Aku sangat taktau nak isi kos apa nati.

Seriesli! (eja pon tak betui)

Aku keliru menjadi buntu!

So, sebagai inisiatif lain. Aku pon tanya la kak kak aku dengan harapan depa buleh tulong aku.

Jawapan dari kak sulong : Tukang masak
komen* bila masa la aku ni suka memasak? =) aku pon heran. Dan aku tau ada udang disebalik jawapan tu. HAHA

Jawapan dari kak kedua : Engineer
komen* aku sememangnya tak dak minat langsung kat engineer. IDK. Mebi disebabkan aku ni agak emas tulin, sebab tu dia rasa aku seswai jadi engineer kot.

At least, membantu jugak lah dari tak. HAHA.

Malam Yang Dingin Membuatku . .

Sumpah aku LAPAR wehh!

Aku laparr nasik.. Macam mana nak buat nehh? ? Nak beli, kefe dah tutup.

Nak masak masak megi, macam tak sehat pulak. Adoii.

Tetiba. Aku teringat kat rumah. Rindu rindu la pulak. Nampak sangat lerr.. Bila lapar, baru nak ingat rumah. Hehe =)

Kalau aku ada kat rumah tym nih, musti aku dah bukak periuk nasik. Pastu cari lauk. Kalo tak da, aku goreng telur ka, ikan bilis. Hah. Sedap wehh. Makan ngan kicap pulak. Tambah budu sket. Piauunyaa. 

Sedap wehhh..

Aku kempunann….

Isk . . Isk . . Isk . .

Khamis, Oktober 06, 2011

which is da best ?



kat rumah kenduri 


padang kmk lepas habis game hoki


menunggu rantai basikal dibuka


di rumah Mak Long

Sabtu, Oktober 01, 2011

Terlajak kata tak boleh undur. Terlambat taip boleh ?

Post
Hari Malaysia

Weeee…

Akhirnya. Walaupuun Hari Malaysia dah lepas, aku tetap nak post.
Hari Malaysia kan cuti TIGA hari. Okeh!

Cuti tiga hari tuu aku manfaatkan dengan sebaik mungkin larhh.

Hari khamis, balik rumah naik bas KMK, RM 14. Dari KMK ke Pendang. Sampai pendang, jejalan dulu kat ekspo. Sempat la tapau baju selai. HAHA. Lepas tu, balik lah rumah ku dengan my sis.

erkk. 
Hari Jumaat. Pukul 11 pagi, bertolak ke Perak with my femli, tapi lima orang ja la, bukan semua. My aunty buat rumah terbuka untuk family SAHAJA. HAHA. Best wehh. Dah la rumah panjang giler siyoot. 

ader tiang bendera lagii . .
Aku sampai tak dan nak jelajah semua ruang kot. Malam tu buat makan makan. Memang makan ja keja aku kat sana. Ada steamboat, sate, BBQ ayam bakar, daging bakO, udang, ketam, sotong, kerang. . Ayohailaa, banyak nak list. Memang makan sekonyong konyongnya lahh. :))


Hari sabtu! Yeaaa. Aku berkesempatan buat apom pukaDOT (kot nama dia). HAHA. Cantik siyoot la apom tu. Dah la come come laka. KIH KIH KIH. Sedap woo. Aku tak tau la kezen aku tu ambik tempahan or tak. Tapi aku nak letak jugak gambo apom tu. :)). 

before kukus
siap ! dan sedap !

tikar di rumah kenduri
Dekat pukul 3 jugak la baru nak bertolak balik Kedah. Hah. Before sampai rumah! We all singgah rumah kenduri dulu. Perghh. Sedap giler lauk dioo. HAHAHA. Tak rugi aku pegi makan nasik dowhh! Then, lepas melantak, kami pon balik la rumah..

Hari Ahad? Aduuh! Aku, berkemas untuk pulang ke KMK. Tak syioq… Tiada apa yang istimewA! My mom pesan, “lepas ni tak payah balik dah. Lepas pereksa baru balik rumah”. . Iskkk.  :’(

Jom sambung tidoo.

aku lari dari KMK !


Assalamualaikummm…

Uittt. Uitttttttttt.

Pekabor blogKU? Sehat tak?

Aku? Aku sero tak sehat deh.

Pagi tadi ada larian KAKOM 2011. Aiyoo.. Hujan hujan pon terpaksa la ku harungi. Nak buat camna kan? Aku bukan pengarah, aku hanyalah pelajar yang jurus sajoo. HAHAHA.

Senyum. Tak perlu kata apa apa .





Kejurusan aku sangat terserlah pabila aku and my member kena jadi model tak berbayar kat padang KMK nuuh. Of kos la ada sebab sebab yang agak… Nak kata apa hah? Sebab yang munasabah kot.

Pelajar KMK semangat kerana adanya King. HAHA
Best dowh. At least ada jugak sejarah kat KMK. MUAHAHA. Aku sempat la snap satu dua gambo tym larian tadi. Sekeping dua ja laa. Sebab kan hujan, aku terpaksa mengOFFkan henpooonku.

Hujan yang agak lebat! Habis lenchon hachoom la peserta peserta larian KAKOM. Tapi tak pa, kami merupakan pelajar berdedikasi.

HAHAHA.

Habis suda berlari . . .

Esok aku sero nak gi klinik. JOM ikot aku! Dengaq kata ada MA baru kat Klinik Kesihatan Changlun. HAHA :D Nak berkenalan ngan MA baru. . .


:) 

typo ur name